Japanse animatiestudio: Man bekent schuld aan dodelijke brand

Japanse animatiestudio: Man bekent schuld aan dodelijke brand

De Japanse animatiestudio Kyoto Animation is in shock na een dodelijke brand die deze week heeft plaatsgevonden. De brand heeft 33 levens gekost en meer dan 30 mensen gewond achtergelaten. De politie heeft bekendgemaakt dat een 41-jarige man, die bekend staat als Shinji Aoba, schuldig is aan de brand.

Volgens de politie heeft Shinji Aoba benzine verspreid over de studio en vervolgens een lont aangestoken. De politie heeft ook bevestigd dat Shinji Aoba zichzelf gewond heeft geraakt tijdens de brand. Hij is momenteel in het ziekenhuis en wordt behandeld voor zijn verwondingen.

De brand heeft veel verdriet en verwarring gebracht in de Japanse animatie-industrie. Kyoto Animation, ook wel bekend als KyoAni, is een van de meest invloedrijke animatiestudio’s in Japan. Het bedrijf heeft veel populaire series geproduceerd, waaronder ‘K-On!’, ‘Lucky Star’ en ‘Haruhi Suzumiya’.

De directeur van Kyoto Animation, Hideaki Hatta, heeft verklaard dat hij diep geschokt is door de tragedie. Hij heeft ook toegezegd dat het bedrijf zal blijven bestaan en de productie van animatieseries zal voortzetten.

De Japanse premier Shinzo Abe heeft ook zijn medeleven betuigd aan de slachtoffers en hun familie. Hij heeft ook gezegd dat hij alles in het werk zal stellen om te helpen bij het herstel van de studio.

De Japanse bevolking heeft ook massaal steun betuigd aan de slachtoffers en hun familie. Er zijn verschillende fondsen opgericht om geld in te zamelen voor de slachtoffers en hun familie.

De tragedie heeft een diepe indruk gemaakt op de Japanse animatie-industrie. Het is een herinnering aan de kwetsbaarheid van het leven en de noodzaak om onze medemens te steunen in tijden van verdriet en verlies.