Japanse aardbeving veroorzaakt dodentalstijging, tsunamiwaarschuwing ingetrokken

Japanse aardbeving veroorzaakt dodentalstijging, tsunamiwaarschuwing ingetrokken

Japan heeft op dinsdag 5 februari een aardbeving van 6,2 op de schaal van Richter meegemaakt. De aardbeving had zijn epicentrum in de stad Oga, in de prefectuur Akita. De beving veroorzaakte een dodentalstijging en een tsunamiwaarschuwing.

De aardbeving veroorzaakte een dodentalstijging van 11 mensen, waarvan 8 in de prefectuur Akita. Er werden ook meer dan 200 gewonden gemeld. De overheid heeft de bevolking gevraagd om voorzichtig te zijn met de nawerkingen van de aardbeving.

De Japanse autoriteiten hebben een tsunamiwaarschuwing uitgegeven voor de kust van Akita, maar die is later ingetrokken. Er werd geen tsunami geregistreerd, maar er werd wel een kleine golfhoogte gemeten.

De Japanse overheid heeft de bevolking gevraagd om voorzichtig te zijn met de nawerkingen van de aardbeving. Er wordt aangeraden om geen gebouwen te betreden die schade hebben opgelopen door de aardbeving. Ook wordt er geadviseerd om geen gebied te betreden dat mogelijk is getroffen door een tsunami.

De Japanse overheid heeft ook aangekondigd dat er meer maatregelen zullen worden genomen om de bevolking te beschermen tegen toekomstige aardbevingen. Er zal meer geld worden uitgegeven aan het versterken van gebouwen en infrastructuur. Ook zal er meer onderzoek worden gedaan naar manieren om aardbevingen te voorspellen.

In reactie op de aardbeving hebben veel mensen hun steun betuigd aan de slachtoffers en hun familie. Er zijn ook verschillende fondsen opgericht om de slachtoffers te helpen bij het herstel na de aardbeving.