Japan heeft de hoogste percentage 65-plussers ter wereld

Japan is een land dat bekend staat om zijn lange levensverwachting. Volgens de laatste cijfers heeft Japan het hoogste percentage 65-plussers ter wereld. In 2017 was het percentage 65-plussers in Japan 28,2%, wat meer is dan in elk ander land.

De vergrijzing van de bevolking is een grote zorg voor Japan. Het land heeft een lage geboortecijfer en een hoge levensverwachting, wat betekent dat er steeds meer ouderen zijn in verhouding tot de rest van de bevolking. Dit betekent dat er minder mensen zijn die werken en belasting betalen om de pensioenen van de ouderen te betalen.

De Japanse overheid heeft verschillende maatregelen genomen om de vergrijzing aan te pakken. Ze hebben bijvoorbeeld een programma opgezet om meer vrouwen aan het werk te krijgen, waardoor er meer mensen zijn die belasting betalen. Ook hebben ze maatregelen genomen om meer buitenlandse werknemers aan te trekken, die ook belasting betalen.

Hoewel Japan het hoogste percentage 65-plussers ter wereld heeft, is het land nog steeds een van de gezondste landen ter wereld. De Japanse overheid neemt maatregelen om de vergrijzing aan te pakken, en er wordt verwacht dat de situatie in de toekomst verbeterd zal worden.