Janssen wil vaccinafdeling in Leiden sluiten na productie coronaprik

Janssen, een farmaceutisch bedrijf dat deel uitmaakt van Johnson & Johnson, heeft aangekondigd dat het zijn vaccinafdeling in Leiden gaat sluiten. Deze afdeling produceerde de coronaprik die door Janssen ontwikkeld is.

De sluiting van de vaccinafdeling in Leiden is een gevolg van de vermindering van de vraag naar vaccins tegen het coronavirus. Janssen heeft aangegeven dat de sluiting van de afdeling niet alleen gevolgen heeft voor de werknemers die daar werken, maar ook voor de lokale economie.

Janssen heeft aangegeven dat het de productie van de coronaprik naar andere locaties zal verplaatsen. Het bedrijf heeft ook aangegeven dat het zal proberen om de werknemers die in Leiden werken een andere baan binnen het bedrijf te bieden.

Hoewel de sluiting van de vaccinafdeling in Leiden een tegenvaller is, is het belangrijk om te benadrukken dat Janssen nog steeds een belangrijke speler is in de strijd tegen het coronavirus. Het bedrijf blijft actief betrokken bij de ontwikkeling van vaccins en behandelingen tegen het virus en blijft ook investeren in onderzoek en ontwikkeling.

De sluiting van de vaccinafdeling in Leiden is een teken dat de vraag naar vaccins tegen het coronavirus afneemt. Hoewel dit een positieve ontwikkeling is, is het belangrijk om te benadrukken dat er nog steeds veel werk te doen is om ervoor te zorgen dat iedereen toegang heeft tot vaccins tegen het virus.