Jan Ullrich, voormalig winnaar van de Tour de France, bekent dopinggebruik: 'Ik voel me schuldig'

Jan Ullrich, voormalig winnaar van de Tour de France, bekent dopinggebruik: ‘Ik voel me schuldig’

Jan Ullrich, de voormalige winnaar van de Tour de France, heeft bekend dat hij jarenlang doping heeft gebruikt. Ullrich, die in 1997 de Tour de France won, is de eerste winnaar van de race die openlijk toegeeft dat hij doping heeft gebruikt.

Ullrich gaf toe dat hij jarenlang bloedtransfusies en anabole steroïden heeft gebruikt. Hij zei: “Ik voel me schuldig over mijn daden. Ik wil mijn excuses aanbieden aan iedereen die ik teleurgesteld heb. Ik weet dat ik mijn fans en het wielrennen in het algemeen heb teleurgesteld.”

Ullrich’s bekentenis komt na jaren van geruchten dat hij betrokken was bij doping. In 2006 werd hij uit de Tour de France gezet nadat hij was gelinkt aan een grootschalig dopingonderzoek in Spanje. Ullrich werd later schuldig bevonden aan betrokkenheid bij doping, maar hij werd nooit veroordeeld.

De bekentenis van Ullrich is een schok voor veel fans van het wielrennen. Hoewel doping al jarenlang een probleem is in het wielrennen, is dit de eerste keer dat een winnaar van de Tour de France openlijk toegeeft dat hij doping heeft gebruikt.

Ullrich’s bekentenis is een belangrijke stap vooruit in de strijd tegen doping. Hoewel er nog veel werk te doen is om doping uit het wielrennen te verwijderen, is dit een duidelijk signaal dat er geen plaats is voor doping in de sport.