Jamala, Oekraïense oud-Songfestivalwinnares: ‘Kremlin probeert mij bang te maken’

Jamala, de Oekraïense zangeres die in 2016 het Eurovisie Songfestival won, heeft aangegeven dat het Kremlin probeert haar bang te maken. Jamala, wiens echte naam Susana Jamaladinova is, heeft gezegd dat de Russische autoriteiten haar bedreigingen sturen en haar proberen te intimideren.

Jamala heeft deze week een interview gegeven aan de Oekraïense krant Ukrainska Pravda waarin ze beweert dat het Kremlin haar probeert bang te maken. Ze zei: “Ik krijg bedreigingen vanuit Rusland. Ze proberen me bang te maken, maar ik ben niet bang.”

Jamala won in 2016 het Eurovisie Songfestival met haar nummer ‘1944’. Het nummer gaat over de deportatie van de Tataren uit de Krim door Stalin in 1944. Na haar overwinning werd Jamala een symbool van Oekraïense trots en nationale identiteit.

Jamala heeft ook aangegeven dat ze zich veel zorgen maakt over de situatie in Oekraïne. Ze zei: “Ik ben erg bezorgd over wat er in Oekraïne gebeurt. Er zijn veel problemen, zoals corruptie en een gebrek aan vrijheid van meningsuiting.”

Hoewel Jamala zich zorgen maakt over de situatie in Oekraïne, is ze niet van plan om haar stem te laten horen. Ze zei: “Ik ben geen politicus, dus ik ben niet van plan om me in politieke discussies te mengen. Maar ik wil wel mijn steun betuigen aan degenen die voor vrijheid en democratie strijden.”

Jamala’s verhaal is een voorbeeld van hoe het Kremlin probeert te intimideren en te onderdrukken. Hoewel Jamala niet bang is, is het belangrijk dat we ons realiseren dat er veel mensen zijn die niet zo sterk zijn als zij. We moeten ons blijven inzetten voor vrijheid en democratie, zodat iedereen kan leven zoals hij of zij wil.