Italië dreigt titel van grootste wijnproducent te verliezen aan Frankrijk: Franse wijnproductie stijgt sterk

Italië, het land dat al eeuwenlang bekend staat om zijn wijnproductie, dreigt zijn titel als grootste wijnproducent ter wereld te verliezen aan Frankrijk. Volgens de laatste gegevens van de International Organisation of Vine and Wine (OIV) is de Franse wijnproductie in 2018 met maar liefst 8,2 procent gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor.

De OIV meldt dat de Franse wijnproductie in 2018 bijna 46 miljoen hectoliter bedroeg, terwijl de Italiaanse productie daalde met 0,9 procent tot 44,7 miljoen hectoliter. Als gevolg hiervan staat Frankrijk nu bovenaan de lijst van grootste wijnproducenten ter wereld.

Deze cijfers tonen aan dat Frankrijk een enorme sprong heeft gemaakt in de wijnproductie. De toename is vooral te danken aan de stijging van de productie in het zuiden van het land, waar de druivenoogst in 2018 bijna twee keer zo hoog was als in 2017.

De Franse wijnindustrie heeft ook geprofiteerd van de stijgende vraag naar wijn uit het buitenland. Volgens de OIV is de export van Franse wijn in 2018 met maar liefst 11,5 procent gestegen.

Hoewel Italië dreigt zijn titel als grootste wijnproducent ter wereld te verliezen aan Frankrijk, blijft het land nog steeds een belangrijke speler op de wereldwijde wijnmarkt. De Italiaanse wijnindustrie is nog steeds sterk en blijft innovatieve manieren zoeken om zichzelf te verbeteren.