Italië behoudt titel en plaatst zich direct voor EK, Oekraïne moet via play-offs

Italië behoudt titel en plaatst zich direct voor EK, Oekraïne moet via play-offs

Italië heeft de titel behouden en zich direct geplaatst voor het Europees Kampioenschap (EK) van 2021. De Italiaanse voetbalploeg won de laatste kwalificatiewedstrijd tegen Armenië met 3-1, waardoor ze de groep J als eerste afsloten. Oekraïne moet nog via de play-offs om een plaats bij het EK vechten.

De Italiaanse voetbalploeg begon de kwalificatiecampagne met een overwinning op Finland. Daarna volgde een gelijkspel tegen Griekenland en een verlies tegen Bosnië-Herzegovina. Maar Italië herstelde zich sterk en won de laatste vier wedstrijden, waaronder de laatste tegen Armenië.

De Italiaanse spits Ciro Immobile was de grote ster van de laatste wedstrijd tegen Armenië. Hij scoorde twee doelpunten, waaronder een prachtige vrije trap, en was een van de belangrijkste spelers in het team. Met zijn prestaties heeft hij Italië geholpen om de titel te behouden en zich direct te plaatsen voor het EK.

Oekraïne, dat tweede eindigde in groep B, moet nog via de play-offs om een plaats bij het EK vechten. Oekraïne speelde een goede kwalificatiecampagne, maar kon niet voorkomen dat ze tweede eindigden achter Portugal. Oekraïne zal nu moeten vechten voor een plaats bij het EK in de play-offs tegen andere landen die tweede eindigden in hun groep.

Italië heeft dus de titel behouden en zich direct geplaatst voor het EK van 2021. Oekraïne moet nog via de play-offs om een plaats bij het EK vechten. Het zal interessant zijn om te zien of Oekraïne in staat is om een plaats bij het EK te veroveren.