Italiaanse zanger Toto Cutugno (80), winnaar van het Songfestival, is overleden

Italiaanse zanger Toto Cutugno (80), winnaar van het Songfestival, is overleden

Het Italiaanse muziekwereld is in rouw. Toto Cutugno, de Italiaanse zanger en componist, is op 80-jarige leeftijd overleden. Cutugno was vooral bekend vanwege zijn hit ‘L’Italiano’ uit 1983. Met dit nummer won hij het Eurovisiesongfestival in dat jaar.

Cutugno begon zijn carrière als drummer in de jaren 60. In de jaren 70 begon hij zelf nummers te schrijven. In 1983 bracht hij zijn grootste hit uit, ‘L’Italiano’. Het nummer werd een wereldwijde hit en won het Eurovisiesongfestival dat jaar.

In de jaren die volgden schreef Cutugno vele andere hits, waaronder ‘Solo noi’, ‘Innamorati’, ‘Lei’ en ‘Voglio andare a vivere in campagna’. Hij schreef ook vele liedjes voor andere artiesten, waaronder ‘Gli amori’, ‘Il ballo del qua qua’ en ‘Se stiamo insieme’.

Cutugno was een van de meest succesvolle Italiaanse artiesten aller tijden. Zijn nummers werden vertaald in vele talen en werden gespeeld over de hele wereld. Zijn muziek had een grote invloed op de Italiaanse cultuur en hij wordt nog steeds gezien als een van de meest invloedrijke artiesten uit de Italiaanse muziekscene.

Met het overlijden van Toto Cutugno verliest de Italiaanse muziekwereld een van haar meest iconische artiesten. Zijn muziek zal voor altijd herinnerd worden als een van de meest invloedrijke en succesvolle nummers uit de Italiaanse muziekgeschiedenis.