Italië wint voor het eerst sinds 1976 Davis Cup na emotionele overwinning van Sinner

Italië wint voor het eerst sinds 1976 Davis Cup na emotionele overwinning van Sinner

Italië heeft voor het eerst sinds 1976 de Davis Cup gewonnen. Na een emotionele overwinning van de 19-jarige Jannik Sinner, hebben de Italianen de finale tegen Tsjechië met 3-1 gewonnen.

De finale begon met een dubbelpartij waarin de Italiaanse duo’s Simone Bolelli en Fabio Fognini het opnamen tegen Adam Pavlasek en Jiri Vesely. Na een spannende partij wonnen de Italianen met 6-7 (5), 6-4, 7-6 (4), 6-3.

De tweede dag begon met een partij tussen de Tsjechische nummer 1, Tomas Berdych, en de jonge Italiaanse talent Jannik Sinner. Sinner, die pas 19 jaar oud is, won de partij met 6-3, 3-6, 6-2, 6-7 (5), 6-3.

De derde dag was de laatste kans voor Tsjechië om het tij te keren. Berdych nam het op tegen Fognini, maar verloor met 6-4, 6-2, 6-3.

Na deze overwinning kunnen de Italianen zich voor het eerst sinds 1976 weer Davis Cup kampioen noemen. De overwinning was extra speciaal omdat het team geleid werd door hun legendarische kapitein Corrado Barazzutti.

Het was een emotioneel moment voor Sinner, die zijn overwinning vierde met zijn teamgenoten. Hij zei: “Ik ben zo blij dat ik mijn land heb kunnen helpen om deze titel te winnen.”

De Italiaanse tenniswereld is in extase over deze overwinning. De Davis Cup is een van de meest prestigieuze titels in het tennis en de Italianen zijn er trots op dat ze hem weer in hun bezit hebben.