Israël vermoedelijk verantwoordelijk voor bestooking van Vliegveld Aleppo in Syrië

Israël heeft vermoedelijk verantwoordelijkheid voor de bestooking van het vliegveld Aleppo in Syrië. Dit is een van de meest recente escalaties in de oorlog die al meer dan zes jaar duurt.

Volgens Syrische staatsmedia heeft Israël twee raketten afgevuurd op het vliegveld Aleppo, waardoor er schade is aangericht aan de luchthaven. De raketten zouden zijn afgevuurd vanuit het noorden van Israël, waar Israëlische troepen zijn gestationeerd.

De Israëlische regering heeft nog geen commentaar gegeven op de aanval, maar heeft wel bevestigd dat er militaire activiteiten plaatsvonden in het gebied. Israël heeft eerder aangekondigd dat het zal optreden tegen Iran, dat militaire steun verleent aan de Syrische regering.

De aanval op het vliegveld Aleppo is een van de meest recente escalaties in de oorlog in Syrië. Het is een teken dat Israël bereid is om zijn militaire invloed uit te oefenen in Syrië en de regio.

Hoewel Israël nog geen commentaar heeft gegeven op de aanval, is het duidelijk dat Israël bereid is om actief te blijven in Syrië. De aanval op het vliegveld Aleppo is een duidelijke waarschuwing aan alle partijen in de oorlog dat Israël bereid is om zijn militaire invloed uit te oefenen.