?Israël: Mag het leger ziekenhuizen aanvallen als er Hamas-strijders aanwezig zijn?

?Israël: Mag het leger ziekenhuizen aanvallen als er Hamas-strijders aanwezig zijn?

Israël mag volgens de internationale wetgeving geen ziekenhuizen aanvallen als er Hamas-strijders aanwezig zijn. Hoewel Israël stelt dat het leger alleen doelen aanvalt die direct met de oorlog te maken hebben, is het aanvallen van ziekenhuizen een duidelijke overtreding van het internationaal humanitair recht.

Het Internationaal Gerechtshof stelt dat elk land verplicht is om te voorkomen dat militaire doelen worden gebruikt voor andere doeleinden, zoals het verbergen van militaire strijders in ziekenhuizen. Als een land dit niet doet, kan het worden beschuldigd van het schenden van het internationaal humanitair recht.

Israël heeft echter meerdere keren geweigerd om ziekenhuizen aan te vallen als er Hamas-strijders aanwezig zijn. Het land stelt dat het leger alleen doelen aanvalt die direct met de oorlog te maken hebben en dat het geen ziekenhuizen aanvalt waar burgers of Hamas-strijders aanwezig zijn.

Hoewel Israël stelt dat het leger alleen doelen aanvalt die direct met de oorlog te maken hebben, is het belangrijk om te onthouden dat ziekenhuizen geen militaire doelen zijn. Het aanvallen van ziekenhuizen is een duidelijke overtreding van het internationaal humanitair recht en kan niet worden toegestaan.