Israël beweert vondst commandocentrum van Hamas in Al Shifa-ziekenhuis Gaza

Israël heeft beweerd dat het een commandocentrum van Hamas in het Al Shifa-ziekenhuis in Gaza heeft ontdekt. Het Israëlische leger beweerde dat het centrum was gebruikt om aanvallen te plannen en uit te voeren tegen Israël. Volgens de Israëlische autoriteiten was het centrum verborgen in een gedeelte van het ziekenhuis dat niet openbaar toegankelijk was.

Hamas heeft de beweringen van Israël verworpen en beweerd dat de Israëlische autoriteiten liegen. Hamas beweert dat het centrum een onderdeel was van een medisch centrum dat werd gebruikt om verwondingen te behandelen die werden veroorzaakt door de Israëlische bombardementen op Gaza.

De Verenigde Naties hebben de beweringen van Israël veroordeeld en gezegd dat het gebruik van een ziekenhuis als commandocentrum een schending is van het internationaal humanitair recht. De Verenigde Naties hebben ook gezegd dat Israël moet stoppen met het bombarderen van doelen in Gaza, waaronder ziekenhuizen.

Hoewel Israël beweert dat Hamas een commandocentrum in Al Shifa-ziekenhuis had, is het moeilijk om te bepalen wie de waarheid spreekt. Wat duidelijk is, is dat de situatie in Gaza steeds erger wordt en dat er dringend een oplossing moet komen voor de crisis.