Israëlische en Saoedische beurskoersen dalen na Hamas-aanval

De Israëlische en Saoedische beurskoersen zijn de afgelopen dagen gedaald na een aanval van de Palestijnse terreurgroep Hamas. De aanval, die plaatsvond op 7 mei 2021, richtte zware schade aan in Israël, waaronder het vernietigen van meerdere gebouwen.

De Israëlische beurskoersen daalden met ongeveer 3,5 procent, terwijl de Saoedische beurskoersen met ongeveer 1,5 procent daalden. De daling van de beurskoersen is een direct gevolg van de aanval van Hamas. Beleggers reageerden negatief op de aanval, omdat het de stabiliteit en veiligheid in de regio in gevaar brengt.

De Israëlische regering heeft aangekondigd dat het militaire actie zal ondernemen tegen Hamas als reactie op de aanval. Deze aankondiging heeft ook bijgedragen aan de daling van de beurskoersen. Beleggers zijn bang dat een escalatie van het conflict kan leiden tot een verdere destabilisering van de regio, wat kan leiden tot nog lagere beurskoersen.

Hoewel de beurskoersen zijn gedaald na de aanval van Hamas, is het belangrijk om te benadrukken dat de economieën van Israël en Saoedi-Arabië nog steeds sterk zijn. Beleggers moeten er rekening mee houden dat de kortetermijneffecten van deze aanval waarschijnlijk slechts tijdelijk zullen zijn.