Israël meldt meer aanvallen op Gaza, maar geen grondoffensief gestart

Israël meldt meer aanvallen op Gaza, maar geen grondoffensief gestart

Israël heeft de afgelopen dagen meerdere aanvallen op Gaza uitgevoerd, maar heeft nog geen grondoffensief gestart. De aanvallen zijn een reactie op de raketaanvallen die afkomstig zijn uit Gaza. Israël heeft aangekondigd dat het zal blijven reageren op de raketaanvallen met luchtaanvallen.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft gezegd dat Israël niet van plan is om een grondoffensief te starten in Gaza. Hij zei dat Israël de situatie in Gaza nauwlettend in de gaten houdt en dat het bereid is om te reageren als dat nodig is.

De Israëlische luchtmacht heeft meerdere aanvallen uitgevoerd op doelen in Gaza. De aanvallen richtten zich op militaire basis en andere doelen die gelinkt worden aan de Palestijnse terreurgroep Hamas. Er zijn ook meldingen van burgerdoden als gevolg van de luchtaanvallen.

Hoewel Israël geen grondoffensief heeft gestart, is er wel een stijging te zien in het aantal luchtaanvallen. Dit heeft geleid tot meer onrust in de regio. Er is ook een toename te zien in het aantal raketaanvallen uit Gaza.

Het is nog onduidelijk of Israël een grondoffensief zal starten in Gaza. Het is duidelijk dat Israël bereid is om te reageren op de raketaanvallen met luchtaanvallen, maar of dit voldoende is om de situatie te verbeteren, is nog maar de vraag.