Is de Super League echt van start gegaan?

Is de Super League echt van start gegaan?

De Super League is een competitie die is opgericht door twaalf Europese voetbalclubs, waaronder zes Engelse clubs. De competitie heeft veel controverse veroorzaakt, omdat het de bestaande competities en structuren in het Europese voetbal zou veranderen. Maar is de Super League echt van start gegaan?

De Super League werd aangekondigd op 18 april 2021. De twaalf clubs die deelnamen aan de competitie waren AC Milan, Arsenal, Atlético Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Inter Milan, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid en Tottenham Hotspur. De competitie zou een jaarlijkse competitie worden met twintig teams die elkaar zouden uitdagen voor de titel.

Hoewel de Super League aanvankelijk veel steun had van de twaalf clubs die deelnamen, is de competitie sindsdien steeds meer onder vuur komen te liggen. Er is veel kritiek geweest vanuit de voetbalwereld over het feit dat de competitie zou leiden tot een verdeling tussen de rijken en de armen in het voetbal. Ook zou het de bestaande competities en structuren in het Europese voetbal veranderen.

Na veel druk vanuit de voetbalwereld hebben de twaalf clubs die aanvankelijk deelnamen aan de Super League hun steun voor de competitie ingetrokken. Op 20 april 2021 hebben alle twaalf clubs hun besluit om uit de Super League te stappen bekendgemaakt.

Hoewel de Super League aanvankelijk veel steun had, is het duidelijk dat de competitie niet van start is gegaan. De druk vanuit de voetbalwereld was te groot en de twaalf clubs die aanvankelijk deelnamen aan de Super League hebben hun steun voor de competitie ingetrokken. Hoewel er nog steeds discussies zijn over wat er met de Super League moet gebeuren, is duidelijk dat de competitie niet van start is gegaan.