Iran geeft volgens hoogste leider stevig antwoord op bomaanslag

Iran geeft volgens hoogste leider stevig antwoord op bomaanslag

De Iraanse hoogste leider, Ayatollah Ali Khamenei, heeft aangekondigd dat Iran stevig zal reageren op de bomaanslag die vorige week plaatsvond in de stad Zahedan. De aanslag, die werd uitgevoerd door een terroristische groep, heeft twintig mensen het leven gekost en vele anderen gewond gemaakt.

Khamenei heeft verklaard dat de Iraanse regering alle middelen zal gebruiken om de verantwoordelijken voor de aanslag te vinden en te berechten. Hij heeft ook gezegd dat Iran de terroristische groepen die verantwoordelijk zijn voor de aanslag zal bestrijden.

De Iraanse regering heeft al verschillende maatregelen genomen om de veiligheid van haar burgers te waarborgen. Zo heeft het leger extra troepen naar Zahedan gestuurd om de situatie in de stad te stabiliseren. Daarnaast heeft het leger ook extra controles ingesteld op de grenzen met buurlanden om te voorkomen dat terroristen het land binnenkomen.

De Iraanse regering heeft ook aangekondigd dat er meer geld beschikbaar zal worden gesteld voor het opleiden van veiligheidspersoneel en het verbeteren van de veiligheidsmaatregelen in het land. Ook zal er meer geld worden geïnvesteerd in onderzoek naar terrorismebestrijding.

Khamenei heeft benadrukt dat Iran niet zal tolereren dat terroristische groepen haar burgers aanvallen. Hij heeft ook gezegd dat Iran niet bang is voor terroristische bedreigingen en dat het land klaar is om stevig antwoord te geven op elke aanval.