Inwoners van Utrechts dorp moeten dagenlang water koken na aantreffen van bacterie

Inwoners van het Utrechtse dorp Linschoten moeten de komende dagen hun water koken voordat ze het gebruiken. Dit naar aanleiding van een bacterie die is aangetroffen in het drinkwater.

De bacterie, genaamd Pseudomonas aeruginosa, is gevonden in het drinkwater van Linschoten. Deze bacterie kan ziekte veroorzaken bij mensen met een verzwakt immuunsysteem, zoals ouderen en jonge kinderen.

De gemeente Utrecht heeft daarom besloten dat alle inwoners van Linschoten hun water moeten koken voordat ze het gebruiken. Dit geldt voor alle toepassingen, zoals koken, drinken, tanden poetsen en het wassen van groente en fruit.

De gemeente Utrecht is begonnen met het onderzoeken van de oorzaak van de bacterie. Ook zijn er extra controles uitgevoerd op het drinkwater om te zorgen dat het weer veilig is voor consumptie.

De gemeente Utrecht raadt inwoners van Linschoten aan om voorzichtig te zijn met het gebruik van water uit de kraan. Ze adviseren om het water te koken voordat je het gebruikt en om regelmatig de kwaliteit van het water te controleren.

Het is belangrijk dat inwoners van Linschoten hun water blijven koken totdat de gemeente Utrecht meldt dat het drinkwater weer veilig is. Als je twijfelt over de kwaliteit van het water, neem dan contact op met de gemeente Utrecht.