IND krijgt extra tijd voor asielaanvragen volgend jaar vanwege drukte

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) krijgt volgend jaar extra tijd om asielaanvragen te behandelen. Dit is nodig vanwege de enorme drukte die de IND heeft ervaren in 2020.

De IND heeft een enorme toename van het aantal asielaanvragen gezien in 2020. Dit komt door verschillende factoren, waaronder de toename van het aantal vluchtelingen in Europa en de verslechtering van de situatie in veel landen.

Om de drukte het hoofd te bieden, heeft de IND besloten om extra tijd te geven voor het behandelen van asielaanvragen volgend jaar. Dit betekent dat asielzoekers langer moeten wachten op een beslissing over hun aanvraag.

De IND benadrukt dat de extra tijd alleen geldt voor asielaanvragen die in 2021 worden ingediend. Asielaanvragen die al eerder zijn ingediend, zullen niet langer worden behandeld.

De IND hoopt dat de extra tijd die wordt gegeven voor het behandelen van asielaanvragen volgend jaar, zal helpen om de drukte te verlichten. De IND benadrukt dat het belangrijk is dat asielzoekers hun aanvraag zo snel mogelijk indienen om de kans op een snellere behandeling te vergroten.