In Amsterdam staan de eerste snelheidsborden met een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur

In Amsterdam is de maximumsnelheid op veel straten verlaagd naar 30 kilometer per uur. Om mensen te helpen deze nieuwe regel te volgen, staan er nu snelheidsborden op verschillende locaties in de stad.

Deze snelheidsborden zijn een initiatief van de gemeente Amsterdam om de verkeersveiligheid te verbeteren. Door de maximumsnelheid te verlagen, wordt het risico op ongelukken verminderd. Ook wordt de luchtkwaliteit verbeterd, omdat auto’s minder uitlaatgassen produceren als ze langzamer rijden.

De snelheidsborden geven niet alleen de maximumsnelheid aan, maar ook een waarschuwing dat er boetes kunnen worden uitgedeeld als je te hard rijdt. Er wordt ook geadviseerd om altijd je rijgedrag aan te passen aan de omstandigheden, zoals het weer of het aantal andere voertuigen op de weg.

De gemeente Amsterdam hoopt dat de snelheidsborden mensen zullen helpen om zich aan de nieuwe regels te houden. Door deze maatregelen wordt de verkeersveiligheid verbeterd en wordt de luchtkwaliteit in de stad beter.