In 2024 zal de Formule 1-kalender weer zes sprintraces tellen, waaronder een in China.

De Formule 1-kalender voor 2024 zal zes sprintraces tellen, waaronder een in China. Deze aankondiging werd gedaan door de FIA, de internationale autosportfederatie, op de World Motor Sport Council-vergadering.

Sprintraces zijn korte races die worden gehouden op circuits met een kortere afstand dan de traditionele Grand Prix-races. Ze worden gehouden op circuits die meestal niet geschikt zijn voor langere races. De sprintraces zullen worden gehouden op circuits in Europa, Azië en Noord-Amerika.

De race in China zal worden gehouden op het Shanghai International Circuit, dat al sinds 2004 deel uitmaakt van de Formule 1-kalender. Het circuit is 4,6 kilometer lang en heeft 15 bochten. Het is een van de meest populaire circuits in de Formule 1, met een grote fanbasis in China.

De FIA heeft ook aangekondigd dat er een nieuwe klasse van auto’s wordt geïntroduceerd voor de sprintraces. Deze auto’s zullen worden ontworpen om sneller te zijn dan de huidige Formule 1-auto’s. De FIA hoopt dat deze auto’s het publiek meer spectaculaire races zullen bieden.

De introductie van sprintraces is een grote stap voorwaarts voor de Formule 1. Het zal de sport toegankelijker maken voor fans over de hele wereld en ervoor zorgen dat er meer races worden gehouden in verschillende landen. Het zal ook de concurrentie tussen teams vergroten, waardoor de sport nog spannender wordt.