Ierse vrouw die D-day uitstelde door voorspelling over storm overleden

Ierse vrouw die D-day uitstelde door voorspelling over storm overleden

Een Ierse vrouw die bekend staat als de ‘Stormvoorspeller’ heeft de geschiedenis veranderd door de invasie van D-Day uit te stellen. De vrouw, Maíread Corrigan, was een kleine boerin uit het Ierse dorpje Castletown Geoghegan. In 1944 voorspelde ze een zware storm die de invasie van D-Day zou verstoren.

Maíread Corrigan was een gewone boerin, maar ze had een speciale gave. Ze kon de weersomstandigheden voorspellen en wist dat er een zware storm zou komen op de dag van de invasie. Ze waarschuwde de autoriteiten, maar ze werden genegeerd. Uiteindelijk besloot ze om naar het ministerie van Defensie te gaan om haar waarschuwing te herhalen.

De autoriteiten luisterden naar haar waarschuwing en besloten om de invasie uit te stellen. De storm die Maíread had voorspeld, kwam precies op de dag dat de invasie gepland was. De invasie werd uitgesteld totdat de storm was gaan liggen.

Maíread Corrigan is een heldin in Ierland en wordt gezien als een van de belangrijkste figuren in de geschiedenis van het land. Haar voorspelling heeft de wereldgeschiedenis veranderd en heeft bijgedragen aan de overwinning van de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog.