Iconisch standbeeld in Nijmegen valt met sokkel en al om: Oorzaak onbekend

Iconisch standbeeld in Nijmegen valt met sokkel en al om: Oorzaak onbekend

In Nijmegen is geschokt gereageerd op het nieuws dat het iconische standbeeld van de stad plotseling met sokkel en al om is gevallen. Het standbeeld, dat al meer dan een eeuw in Nijmegen staat, stond symbool voor de stad en was een geliefd kenmerk van de stad.

De oorzaak van de val is nog onbekend. Er wordt gezocht naar een verklaring voor het plotselinge omvallen van het standbeeld. Er wordt gedacht aan een aardbeving, maar er zijn geen aanwijzingen dat dit het geval is. Ook is er geen sprake van vandalisme of andere schade aan het standbeeld.

De gemeente Nijmegen heeft een onderzoek ingesteld om de oorzaak van de val te achterhalen. Er worden verschillende experts ingeschakeld om het standbeeld te inspecteren en te onderzoeken. De gemeente hoopt dat de oorzaak snel duidelijk zal zijn en dat er maatregelen genomen kunnen worden om te voorkomen dat dit opnieuw gebeurt.

Het standbeeld is al meer dan een eeuw een symbool voor de stad Nijmegen. De bewoners van Nijmegen zijn geschokt door de val van het standbeeld en hopen dat het snel weer opgericht kan worden. De gemeente Nijmegen doet er alles aan om de oorzaak van de val te achterhalen en maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat dit niet nogmaals gebeurt.