Hulporganisatie ontkent cijfer van elfduizend doden in Libië

Hulporganisatie ontkent cijfer van elfduizend doden in Libië

Een internationale hulporganisatie heeft onlangs een cijfer van elfduizend doden in Libië ontkend. Het cijfer werd voor het eerst gepubliceerd door de Libische regering, die beweerde dat de doden het gevolg waren van de recente gevechten in het land. De hulporganisatie zei echter dat het cijfer niet klopt en dat er geen bewijs is dat er elfduizend mensen zijn omgekomen.

De Libische regering heeft de cijfers gepubliceerd als onderdeel van hun poging om de internationale gemeenschap te overtuigen van de ernst van de situatie in het land. Ze beweerden dat de dodentalen waren opgelopen tot elfduizend als gevolg van de vele gevechten tussen verschillende facties. De hulporganisatie zei echter dat er geen bewijs is dat het aantal doden zo hoog is.

De hulporganisatie zei ook dat er geen manier is om de cijfers te verifiëren, omdat er geen betrouwbare bronnen zijn die de informatie kunnen bevestigen. Ze wezen erop dat het moeilijk is om een ​​betrouwbaar beeld te krijgen van wat er in Libië gebeurt, omdat veel gebieden nog steeds onder controle staan ​​van verschillende facties.

Hoewel de hulporganisatie het cijfer van elfduizend doden in Libië ontkent, benadrukken ze wel dat er een ernstige humanitaire crisis is in het land. Ze zeggen dat er veel mensen zijn die hulp nodig hebben en dat er dringend actie moet worden ondernomen om de situatie te verbeteren. Ze roepen de internationale gemeenschap daarom op om meer te doen om de humanitaire crisis in Libië aan te pakken.