Huizinga neemt deel aan EK achtervolging, Roest maakt comeback in ploeg

Huizinga neemt deel aan EK achtervolging, Roest maakt comeback in ploeg

De Nederlandse schaatsploeg heeft een grote verrassing voor de fans. De tweevoudig Olympisch kampioen Sven Kramer en de wereldkampioen Kjeld Nuis hebben bevestigd dat de Nederlandse ploeg zal deelnemen aan de Europese Kampioenschappen achtervolging. Maar dat is niet alles, want ook de legendarische schaatser Bob de Vries, beter bekend als ‘Roest’, zal terugkeren in de ploeg.

Roest was een van de meest succesvolle schaatsers uit de geschiedenis. Hij won in totaal zeven wereldtitels en twee Olympische medailles. Na zijn pensionering in 2003 heeft hij zich volledig gewijd aan het trainen van jonge schaatsers, waaronder Sven Kramer.

De Nederlandse ploeg zal worden aangevoerd door de tweevoudig Olympisch kampioen Sven Kramer. Hij wordt bijgestaan door Kjeld Nuis, die vorig jaar wereldkampioen werd. Daarnaast maakt ook de jonge schaatser Jan Huizinga zijn debuut in de ploeg. Huizinga is een veelbelovend talent en heeft al veel successen behaald op nationaal niveau.

De Nederlandse ploeg is klaar om te strijden voor de Europese titel. Met Roest als coach en Huizinga als nieuwkomer in de ploeg, is er veel vertrouwen dat de ploeg de titel kan winnen. De Europese Kampioenschappen achtervolging beginnen op 2 februari in Heerenveen.