Horeca bespaart op voedselverspilling om kosten te verlagen, vooral hotels zijn zuiniger

Horeca bespaart op voedselverspilling om kosten te verlagen, vooral hotels zijn zuiniger

De horeca-industrie is een van de grootste bedrijfstakken in Nederland. Het is een sector die veel voedsel produceert en verspreidt. Helaas wordt er ook veel voedsel verspild. Om de kosten te verlagen, zijn veel horeca-bedrijven begonnen met het besparen op voedselverspilling. Vooral hotels zijn hierin zuiniger dan andere bedrijven in de sector.

Hotels hebben meer klanten dan andere horeca-bedrijven, waardoor ze meer voedsel moeten produceren. Dit betekent dat er meer voedsel overblijft dat niet wordt gebruikt. Om dit te voorkomen, hebben hotels maatregelen genomen om te voorkomen dat er te veel wordt geproduceerd. Ze hebben bijvoorbeeld maatregelen genomen om de porties te verkleinen en om de ingrediƫnten te hergebruiken.

Ook hebben hotels maatregelen genomen om te voorkomen dat er voedsel verspild wordt. Ze hebben bijvoorbeeld afspraken gemaakt met lokale organisaties om voedsel dat overblijft te doneren aan mensen in nood. Ook hebben ze maatregelen genomen om voedsel dat niet meer geschikt is voor consumptie te hergebruiken, bijvoorbeeld als compost of als diervoeder.

Tot slot hebben hotels ook maatregelen genomen om hun klanten bewuster te maken van hun voedselconsumptie. Ze hebben bijvoorbeeld informatieborden geplaatst met tips over hoe je minder voedsel verspilt, zoals het kopen van producten met langere houdbaarheidsdatums en het kopen van kleinere porties.

Kortom, hotels hebben maatregelen genomen om voedselverspilling te verminderen en de kosten te verlagen. Door deze maatregelen hopen ze hun klanten bewuster te maken van hun voedselconsumptie en zo de verspilling te verminderen.