Hoogste rechter stelt langere werktijd voor asielzoekers in: 24 wekeneis wordt geschrapt

Hoogste rechter stelt langere werktijd voor asielzoekers in: 24 wekeneis wordt geschrapt

De Hoge Raad heeft vandaag een besluit genomen dat de werktijd voor asielzoekers in Nederland verlengd wordt. Het besluit betekent dat de eis van 24 weken werkervaring die asielzoekers moeten hebben om in aanmerking te komen voor een verblijfsvergunning, wordt geschrapt.

Het besluit is een gevolg van een rechtszaak die door een asielzoeker was aangespannen. De asielzoeker had de staat aangeklaagd omdat hij vond dat de 24 weken eis te streng was. De Hoge Raad heeft de zaak nu in het voordeel van de asielzoeker beslist.

Het besluit betekent dat asielzoekers die al langer dan 24 weken in Nederland verblijven, nu in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning. Dit is goed nieuws voor veel asielzoekers die al langer in Nederland verblijven, maar die tot nu toe niet in aanmerking kwamen voor een verblijfsvergunning.

Het besluit is ook goed nieuws voor asielzoekers die nog geen 24 weken in Nederland verblijven, maar die wel al langere tijd hier werken. Zij kunnen nu ook in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning, zonder dat ze 24 weken werkervaring moeten hebben.

De Hoge Raad heeft met dit besluit een belangrijke stap gezet om de situatie van asielzoekers in Nederland te verbeteren. Het besluit zal ervoor zorgen dat meer asielzoekers in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning en dat hun positie hier in Nederland verbeterd wordt.