Honderden mensen gevangen in stilstaande treinen, minstens één persoon onwel.

Honderden mensen zijn vandaag gevangen in stilstaande treinen, waarvan minstens één persoon onwel is geworden. De treinen stonden stil tussen Amsterdam Centraal en Schiphol Airport, waardoor veel reizigers hun vlucht misten.

De treinen stonden stil vanwege een technisch probleem bij de spoorwegmaatschappij ProRail. Volgens ProRail was er een storing in het sein- en telecomsysteem, waardoor de treinen niet konden rijden.

De reizigers moesten urenlang wachten voordat de treinen weer konden rijden. Ondertussen werden er ambulances ingezet om de onwel geworden persoon te vervoeren. Er waren ook vrijwilligers die de reizigers water en eten aanboden.

De storing bij ProRail heeft grote gevolgen gehad voor de reizigers. Veel mensen hebben hun vlucht gemist en anderen hebben een vertraging van meerdere uren opgelopen. ProRail heeft aangeboden om de reizigers te vergoeden voor de gemiste vluchten en vertragingen.

Het incident toont aan dat er meer aandacht moet zijn voor de veiligheid en betrouwbaarheid van het spoorvervoer. ProRail belooft dat er maatregelen worden genomen om te voorkomen dat dit soort incidenten zich herhalen.