Honderden Inwoners van Nagorno-Karabach Vluchten naar Armenië

De laatste weken is er een groot conflict gaande tussen Armenië en Azerbeidzjan over het gebied Nagorno-Karabach. Honderden inwoners van het gebied zijn gedwongen om hun huizen te verlaten en naar Armenië te vluchten.

Nagorno-Karabach is een gebied dat door beide landen wordt geclaimd. Het gebied is al jarenlang het toneel van conflicten tussen Armenië en Azerbeidzjan. De laatste weken is het conflict verscherpt, waardoor veel inwoners van Nagorno-Karabach gedwongen zijn om hun huizen te verlaten.

Volgens de VN zijn er al meer dan 30.000 mensen gevlucht naar Armenië. De meeste vluchtelingen zijn ouderen, vrouwen en kinderen. Ze zijn op zoek naar veiligheid in Armenië. De VN waarschuwt dat het aantal vluchtelingen nog verder kan stijgen als het conflict voortduurt.

De VN heeft een noodhulpfonds opgericht om de vluchtelingen te helpen. Er is ook een internationale inspanning nodig om het conflict op te lossen. De VN roept beide partijen op om onmiddellijk een staakt-het-vuren af te kondigen en te zoeken naar een politieke oplossing.

Het conflict in Nagorno-Karabach heeft al veel leed veroorzaakt. Honderden mensen zijn gedwongen om hun huizen te verlaten en naar Armenië te vluchten. De VN waarschuwt dat het aantal vluchtelingen nog verder kan stijgen als het conflict voortduurt. Er is een internationale inspanning nodig om het conflict op te lossen en de vluchtelingen te helpen.