Honderd vrouwen die voor verzetskrant Trouw tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben gewerkt, nu eindelijk bekend

Het is een bijzonder moment voor de Nederlandse geschiedenis. Na jaren van onderzoek is het eindelijk gelukt: de namen van honderd vrouwen die tijdens de Tweede Wereldoorlog voor de verzetskrant Trouw hebben gewerkt, zijn bekend.

De verzetskrant Trouw was een belangrijk middel om informatie te verspreiden tijdens de oorlog. De krant was een van de weinige bronnen waar mensen informatie konden krijgen over wat er in Nederland gebeurde. Het was een risicovolle taak om voor de krant te werken, omdat je als verzetsstrijder kon worden vervolgd.

De honderd vrouwen die voor Trouw hebben gewerkt, hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de verzetsbeweging. Zij hebben hun leven op het spel gezet om informatie te verspreiden en zo hun landgenoten te helpen.

Het is een grote prestatie dat de namen van deze vrouwen nu eindelijk bekend zijn. Deze vrouwen zijn een inspiratie voor iedereen die vandaag de dag strijdt voor vrijheid en democratie. Ze laten zien dat je met veerkracht en moed veel kunt bereiken.

Het is belangrijk dat we deze vrouwen niet vergeten. We moeten hun verhaal vertellen en hun moed en veerkracht in ere houden. Alleen zo kunnen we hun bijdrage aan de verzetsbeweging blijven herdenken.