Hoeveel schutters waren er bij de aanslag op JFK?

Hoeveel schutters waren er bij de aanslag op JFK?

De aanslag op John F. Kennedy op 22 november 1963 is een van de meest tragische gebeurtenissen uit de Amerikaanse geschiedenis. De aanslag, die plaatsvond in Dallas, Texas, heeft de wereld in shock gebracht. Maar hoeveel schutters waren er bij de aanslag?

Volgens de officiële conclusie van de Warren-commissie, die de aanslag onderzocht, waren er twee schutters betrokken bij de aanslag. Lee Harvey Oswald, een voormalige marine, werd geïdentificeerd als de primaire schutter. Hij werd later vermoord door Jack Ruby voordat hij kon worden berecht. De tweede schutter was een man genaamd LHO. Hij was een mysterieuze figuur die nooit is geïdentificeerd.

Hoewel de Warren-commissie beweerde dat er maar twee schutters waren, zijn er veel mensen die beweren dat er meer schutters bij de aanslag betrokken waren. Er zijn verschillende theorieën over de identiteit van deze schutters, maar geen van hen is ooit bevestigd. Sommige mensen beweren dat er zelfs meer dan vier schutters waren.

Hoewel er veel theorieën zijn over hoeveel schutters er bij de aanslag betrokken waren, is het officiële antwoord dat er twee schutters waren: Lee Harvey Oswald en LHO. Hoewel er veel speculatie is over de identiteit van LHO, is het nooit bevestigd.