Hoekstra krijgt mogelijk geen steun van Europees Parlement na 'klimaatexamen'

Hoekstra krijgt mogelijk geen steun van Europees Parlement na ‘klimaatexamen’

Het Europees Parlement heeft mogelijk geen steun voor de Nederlandse minister van Financiën, Wopke Hoekstra. Dit komt nadat Hoekstra een ‘klimaatexamen’ heeft gedaan waaruit bleek dat hij niet voldoende kennis heeft over klimaatverandering.

Hoekstra was een van de kandidaten voor de functie van vice-voorzitter van de Europese Commissie. Hij moest een ‘klimaatexamen’ afleggen om te beoordelen of hij geschikt was voor de functie. Uit het examen bleek dat Hoekstra niet voldoende kennis had over klimaatverandering.

Hoewel Hoekstra zichzelf als een ‘sterke kandidaat’ beschouwt, is het onwaarschijnlijk dat hij steun krijgt van het Europees Parlement. Dit komt omdat veel leden van het Parlement vinden dat Hoekstra niet geschikt is voor de functie vanwege zijn gebrek aan kennis over klimaatverandering.

Hoekstra heeft al toegegeven dat hij niet voldoende kennis heeft over klimaatverandering, maar hij benadrukt dat hij bereid is om meer te leren. Hij heeft gezegd dat hij zich wil inzetten om de Europese Unie te helpen bij het bereiken van haar klimaatdoelstellingen.

Hoewel Hoekstra nog steeds een kans heeft om steun te krijgen van het Europees Parlement, is het onwaarschijnlijk dat hij de functie van vice-voorzitter van de Europese Commissie zal krijgen. Het is nu aan de Europese leiders om te beslissen of ze Hoekstra willen steunen of niet.