Hoekstra benoemd tot Klimaatman van Europese Commissie

Hoekstra benoemd tot Klimaatman van Europese Commissie

De Europese Commissie heeft een nieuwe Klimaatman aangesteld: de Nederlandse minister van Financiën Wopke Hoekstra. Hoekstra is verantwoordelijk voor het coördineren van de Europese klimaatstrategie en het bevorderen van duurzaamheid.

Hoekstra is de opvolger van Frans Timmermans, die de functie als Klimaatman van de Europese Commissie sinds 2014 vervulde. Hoekstra zal zich richten op het versterken van de Europese klimaatstrategie en het bevorderen van duurzame ontwikkeling.

Hoekstra is al lange tijd een voorstander van duurzaamheid. Hij heeft als minister van Financiën verschillende maatregelen genomen om de Nederlandse economie te verduurzamen. Ook heeft hij een klimaatakkoord ondertekend dat gericht is op het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen.

Hoekstra zal samen met de Europese Commissie werken aan het verder verduurzamen van de Europese economie. Hij zal ook samenwerken met andere Europese landen om te zorgen dat er een eerlijke verdeling is van de kosten en baten van het klimaatbeleid.

Hoekstra’s benoeming als Klimaatman van de Europese Commissie is een belangrijke stap in de richting van een duurzamere toekomst voor Europa. Hoekstra zal zijn best doen om ervoor te zorgen dat Europa een leider wordt in duurzaamheid en klimaatverandering.