Hoe te reageren als een vrouw wordt lastiggevallen op straat?

Veel vrouwen hebben het gevoel dat ze op straat niet veilig zijn. Lastiggevallen door mannen is helaas een veelvoorkomend probleem. Het is belangrijk om te weten hoe je moet reageren als je wordt lastiggevallen.

Als eerste is het belangrijk om je veilig te voelen. Als je je bedreigd voelt, probeer dan zo snel mogelijk weg te komen. Als je de situatie niet kunt vermijden, wees dan assertief en duidelijk. Zeg duidelijk tegen de persoon dat je niet geïnteresseerd bent en dat je niet wilt dat hij je lastigvalt.

Als de situatie escalereert, zoek dan hulp. Schreeuw om hulp of vraag om hulp van andere mensen die in de buurt zijn. Bel ook altijd de politie als je je bedreigd voelt.

Het is ook belangrijk om jezelf te beschermen. Wees voorzichtig met wat je draagt ​​en waar je naartoe gaat. Probeer donkere, drukke plaatsen te vermijden en neem altijd een vriend mee als je ‘s avonds laat buiten bent.

Het is belangrijk om te weten hoe je moet reageren als je wordt lastiggevallen op straat. Wees assertief, zoek hulp en bescherm jezelf door voorzichtig te zijn met wat je draagt ​​en waar je naartoe gaat.