H&M onderzoekt mogelijke arbeidsomstandigheden in kledingfabrieken in Myanmar

H&M heeft onlangs aangekondigd dat het een onderzoek zal uitvoeren naar de arbeidsomstandigheden in kledingfabrieken in Myanmar. H&M is een van de grootste kledingketens ter wereld en heeft een grote verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat hun kleding op een ethische manier wordt geproduceerd.

Het onderzoek zal worden uitgevoerd door een onafhankelijke organisatie die gespecialiseerd is in arbeidsomstandigheden. Het doel van het onderzoek is om te bepalen of de arbeidsomstandigheden in de fabrieken voldoen aan de internationale standaarden voor arbeidsomstandigheden. Het onderzoek zal ook bestaan uit interviews met werknemers, waarbij zij hun ervaringen met betrekking tot hun werkomstandigheden kunnen delen.

H&M heeft aangegeven dat het ervoor zal zorgen dat de resultaten van het onderzoek openbaar gemaakt worden. Als er problemen worden gevonden, zal H&M actie ondernemen om de arbeidsomstandigheden te verbeteren. H&M heeft ook aangegeven dat het de werknemers in Myanmar zal blijven betrekken bij het proces om ervoor te zorgen dat hun belangen worden beschermd.

H&M wil met dit onderzoek laten zien dat het bedrijf verantwoordelijkheid neemt voor de arbeidsomstandigheden in de kledingfabrieken waarmee het samenwerkt. Het bedrijf hoopt dat dit een positieve invloed zal hebben op de arbeidsomstandigheden in Myanmar en andere landen waarmee het samenwerkt.