Het WK-duel tussen ploeggenoten Annemiek van Vleuten en Amy Pieters: ‘Dat lijkt me heel grappig’

Het WK-wielrennen is begonnen en de Nederlandse ploeggenoten Annemiek van Vleuten en Amy Pieters staan klaar om te strijden voor de titel. Het is een bijzondere situatie, want de twee zijn niet alleen ploeggenoten, maar ook goede vriendinnen.

Van Vleuten en Pieters hebben al veel samen gewerkt en gereden in de afgelopen jaren. Ze hebben samen veel successen geboekt, waaronder een gouden medaille op de Olympische Spelen van 2016. Nu staan ze samen aan de start van het WK-wielrennen en dat lijkt de twee veel plezier te geven.

“Het is heel leuk om samen met Amy aan de start te staan van het WK”, zegt Van Vleuten. “We hebben al veel samengewerkt en hebben veel successen geboekt. Het lijkt me heel grappig om elkaar tegen te komen in een wedstrijd.”

Pieters is het daarmee eens: “Het is echt heel leuk om samen met Annemiek aan de start te staan. We hebben al veel samengewerkt en ik weet zeker dat we elkaar goed kunnen helpen. Het zal een leuke wedstrijd worden.”

Het WK-duel tussen Van Vleuten en Pieters belooft dus een spannende wedstrijd te worden. De twee ploeggenoten zullen hun best doen om elkaar te helpen, maar uiteindelijk zal er maar één winnaar zijn. Het zal interessant zijn om te zien hoe de twee ploeggenoten met elkaar omgaan in zo’n belangrijke wedstrijd.