Het oudste houten bouwwerk ooit gevonden: bijna een half miljoen jaar oud

Het oudste houten bouwwerk ooit gevonden: bijna een half miljoen jaar oud

Het oudste houten bouwwerk ooit gevonden is bijna een half miljoen jaar oud. Het werd ontdekt in de buurt van de stad Schöningen in Duitsland. Het bouwwerk is gebouwd door Homo heidelbergensis, een van de voorlopers van de moderne mens.

Het bouwwerk bestaat uit een reeks palen die in een cirkel zijn geplaatst. De palen zijn gemaakt van wilgen die meer dan 400.000 jaar geleden werden gekapt. De palen waren ongeveer 1,5 meter hoog en hadden een diameter van ongeveer 20 centimeter.

De ontdekking van het bouwwerk is een belangrijke vondst omdat het aantoont dat Homo heidelbergensis al veel verder was dan voorheen werd gedacht. De mensheid had al veel vroeger de technologie om complexe structuren te bouwen.

Het bouwwerk is ook belangrijk omdat het ons meer inzicht geeft in het leven van Homo heidelbergensis. Het lijkt erop dat deze mensen al veel meer sociale vaardigheden hadden dan voorheen werd gedacht. Ze hadden waarschijnlijk al een soort taal en konden samenwerken om complexe structuren te bouwen.

Hoewel er nog veel te leren is over het leven van Homo heidelbergensis, is de ontdekking van dit oude houten bouwwerk een belangrijke stap in de juiste richting. Het toont aan dat deze mensen al veel verder waren dan voorheen werd gedacht en biedt ons meer inzicht in hun levensstijl.