Het Europees Parlement stelt extra vragen aan Hoekstra over zijn bevestiging.

Het Europees Parlement heeft extra vragen gesteld aan de Nederlandse minister van Financiën, Wopke Hoekstra, als onderdeel van zijn bevestigingsprocedure. De vragen gaan over zijn beleid en visie op belastingontwijking, de Europese begroting en de toekomst van de Europese Unie.

Hoekstra is de Nederlandse kandidaat-commissaris voor Economische Zaken en Financiën in de nieuwe Europese Commissie. Hij moet nog worden bevestigd door het Europees Parlement alvorens hij zijn functie kan aanvaarden.

De Europarlementariërs hebben Hoekstra gevraagd om meer informatie te verstrekken over zijn visie op belastingontwijking, de Europese begroting en de toekomst van de Europese Unie. Hoekstra heeft toegezegd dat hij de vragen zo snel mogelijk zal beantwoorden.

Hoekstra is een ervaren politicus die al eerder minister van Financiën was in het kabinet-Rutte III. Hij heeft een lange staat van dienst als het gaat om het versterken van de Europese financiële stabiliteit en het verminderen van belastingontwijking.

Het Europees Parlement heeft aangegeven dat Hoekstra’s antwoorden een belangrijke factor zullen zijn bij hun besluit of hij geschikt is voor de functie. Als Hoekstra wordt bevestigd, zal hij verantwoordelijk zijn voor het beheer van de Europese begroting en het bevorderen van economische groei in de EU.

Hoekstra is optimistisch dat hij de bevestigingsprocedure zal doorlopen en dat hij de functie kan aanvaarden. Hij is ervan overtuigd dat hij de juiste kwaliteiten en ervaring heeft om een succesvolle commissaris te worden.