Het EK voetbal 2028 zal waarschijnlijk plaatsvinden in het Verenigd Koninkrijk en Ierland na het afhaken van Turkije.

Het Europese Kampioenschap voetbal 2028 zal waarschijnlijk plaatsvinden in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Dit is het gevolg van het afhaken van Turkije als mogelijke gastheer. De Europese voetbalbond UEFA heeft aangekondigd dat de twee landen een gezamenlijke bid hebben ingediend om het EK te organiseren.

De twee landen hebben eerder samengewerkt bij de organisatie van het EK voetbal 2016, dat plaatsvond in Frankrijk. Het is dan ook niet verrassend dat ze samenwerken om het EK 2028 te organiseren. De twee landen hebben een rijke voetbalgeschiedenis en veel ervaring met het organiseren van internationale evenementen.

De UEFA heeft aangekondigd dat de beslissing over de locatie van het EK 2028 pas in 2022 zal worden genomen. De UEFA zal de komende maanden verder onderzoek doen naar de twee landen en hun capaciteit om het evenement te organiseren.

Het afhaken van Turkije als mogelijke gastheer is een grote teleurstelling voor de Turkse voetbalfans. Turkije had eerder aangegeven dat het graag de gastheer wilde zijn van het EK 2028. Maar de UEFA heeft aangegeven dat er nog veel werk moet worden verzet voordat Turkije in staat zou zijn om het evenement te organiseren.

Het EK 2028 zal waarschijnlijk plaatsvinden in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Het is een grote kans voor de twee landen om hun voetbalgeschiedenis en ervaring met het organiseren van internationale evenementen te laten zien. We kunnen nu alleen maar afwachten wat de UEFA besluit over de locatie van het EK 2028.