Het aantal vluchten daalt ten opzichte van voor de coronapandemie, maar we vliegen nog steeds veel.

Het aantal vluchten daalt ten opzichte van voor de coronapandemie, maar we vliegen nog steeds veel.

De coronapandemie heeft een grote impact gehad op de luchtvaartindustrie. Het aantal vluchten is in 2020 met meer dan de helft gedaald ten opzichte van 2019. Hoewel dit een enorme daling is, blijft het aantal vluchten dat wereldwijd wordt uitgevoerd nog steeds hoog.

Luchtvaartmaatschappijen hebben hun vluchten sterk verminderd om te voldoen aan de beperkingen die zijn ingesteld door overheden. Veel landen hebben de grenzen gesloten en reizigers moeten strenge quarantaineregels volgen. Dit heeft ervoor gezorgd dat veel mensen niet kunnen reizen, waardoor het aantal vluchten is gedaald.

Hoewel het aantal vluchten in 2020 is gedaald, is het nog steeds veel hoger dan voor de pandemie. In 2019 werden er wereldwijd bijna 4 miljard vluchten uitgevoerd. In 2020 was dit aantal gedaald tot 1,8 miljard. Ter vergelijking: in 2017 werden er wereldwijd slechts 1,2 miljard vluchten uitgevoerd.

Het aantal vluchten is dus nog steeds significant hoger dan voor de pandemie. Dit komt omdat veel luchtvaartmaatschappijen hun capaciteit hebben verhoogd om te profiteren van de lagere vraag naar vliegtickets. Door deze strategie is het mogelijk gebleken om de luchtvaartindustrie draaiende te houden, zelfs in deze moeilijke tijden.

Hoewel het aantal vluchten in 2020 is gedaald, is het nog steeds veel hoger dan voor de pandemie. Luchtvaartmaatschappijen hebben hun capaciteit verhoogd om te profiteren van de lagere vraag naar vliegtickets. Dit heeft ervoor gezorgd dat de luchtvaartindustrie draaiende is gebleven, zelfs in deze moeilijke tijden.