Het aantal langdurig werklozen is in tien jaar tijd afgenomen

Het aantal langdurig werklozen in Nederland is in de afgelopen tien jaar sterk afgenomen. Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) was het aantal langdurig werklozen in 2019 met bijna een derde gedaald ten opzichte van 2009. In 2009 waren er nog ruim 400.000 mensen die langer dan een jaar werkloos waren, in 2019 was dit aantal gedaald naar ongeveer 280.000.

Deze daling is het resultaat van verschillende maatregelen die de overheid de afgelopen jaren heeft genomen om het aantal langdurig werklozen te verminderen. Zo heeft de overheid verschillende programma’s opgezet om mensen te helpen bij het vinden van een baan. Daarnaast zijn er ook verschillende subsidies beschikbaar gesteld voor bedrijven die mensen met een lange werkloosheidsgeschiedenis in dienst nemen.

Ondanks de daling van het aantal langdurig werklozen is er nog steeds veel werk te doen. Er zijn nog steeds veel mensen die al lange tijd werkloos zijn en die moeite hebben om een baan te vinden. Daarom is het belangrijk dat de overheid blijft investeren in programma’s en maatregelen die mensen kunnen helpen bij het vinden van werk. Alleen op deze manier kan het aantal langdurig werklozen verder worden verminderd.