Hessen getroffen door hevige sneeuwval tijdens winterse ‘sneeuwchaos’

De afgelopen dagen heeft Hessen in Duitsland te maken gehad met een hevige sneeuwval, wat resulteerde in een winterse ‘sneeuwchaos’. De sneeuwval begon op maandag en duurde tot woensdag. De meeste delen van Hessen kregen meer dan 20 centimeter sneeuw.

De sneeuwval heeft veel problemen veroorzaakt in de staat. Veel wegen zijn geblokkeerd door de sneeuw, waardoor het voor mensen moeilijk was om van hun huis naar hun werk te reizen. Ook hebben veel scholen hun deuren moeten sluiten omdat het onmogelijk was om er veilig naartoe te reizen.

De autoriteiten hebben verschillende maatregelen genomen om de situatie te verbeteren. Ze hebben bijvoorbeeld extra sneeuwschuivers ingezet om de wegen vrij te maken. Ook hebben ze extra mensen ingezet om de straten te zouten om gladheid te voorkomen.

De autoriteiten hebben ook gevraagd aan mensen om hun auto’s thuis te laten staan en andere manieren te zoeken om van hun huis naar hun werk te reizen, zoals openbaar vervoer.

Hoewel de situatie in Hessen nu weer rustiger is, blijft de kans op nieuwe sneeuwval bestaan. Daarom wordt aangeraden dat mensen voorzichtig blijven en hun reisplannen goed overwegen voordat ze op pad gaan.