Henk de Jong keert terug bij Cambuur: 'Geen verrassing voor niemand'

Henk de Jong keert terug bij Cambuur: ‘Geen verrassing voor niemand’

Henk de Jong is terug bij SC Cambuur. De voormalig trainer van de Leeuwarder club heeft een tweejarig contract getekend. De terugkeer van De Jong is geen verrassing voor niemand.

De Jong was eerder trainer van Cambuur in het seizoen 2017-2018. Hij leidde de club naar de tweede plaats in de Eerste Divisie en naar de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. Helaas werd de club uiteindelijk tweede in de play-offs.

Na het seizoen 2017-2018 verliet De Jong Cambuur om bij FC Twente aan de slag te gaan. Na twee seizoenen bij Twente, waarin hij de club naar de tweede plaats in de Eredivisie leidde, besloot hij terug te keren naar Cambuur.

De terugkeer van De Jong is goed nieuws voor Cambuur. De club heeft het afgelopen seizoen een moeilijke tijd gehad. Ze eindigden als zevende in de Eerste Divisie en misten daardoor de play-offs voor promotie naar de Eredivisie.

De Jong is enthousiast over zijn terugkeer naar Cambuur. “Ik ben blij dat ik terug ben bij Cambuur. Ik kijk ernaar uit om met mijn team aan de slag te gaan en om te proberen om de club naar de Eredivisie te brengen”, aldus De Jong.

De terugkeer van De Jong is een goede stap voor Cambuur. Met zijn ervaring en kennis van het spel is hij in staat om de club naar een hoger niveau te brengen. Het is nu aan De Jong om zijn visie op het spel te laten zien en om Cambuur naar de Eredivisie te leiden.