Heerenveen stijgt naar linkerrijtje met eenvoudige overwinning op Fortuna

Sittard

Heerenveen heeft een eenvoudige overwinning behaald op Fortuna Sittard. De ploeg uit Friesland won met 3-1, waardoor ze naar de linkerkant van de Eredivisie stijgen.

De wedstrijd begon met een goede aanval van Heerenveen. Na een kwartier spelen kreeg de thuisploeg een penalty, die werd benut door Henk Veerman. Kort daarna verdubbelde Jens Odgaard de voorsprong met een schot van buiten de zestien.

Vlak voor rust kreeg Fortuna Sittard een penalty, die werd benut door Mark Diemers. In de tweede helft ging Fortuna Sittard op zoek naar de gelijkmaker, maar Heerenveen hield stand. Uiteindelijk was het invaller Arber Zeneli die de wedstrijd besliste met een fraaie goal in de slotfase.

Met deze overwinning stijgt Heerenveen naar de linkerkant van de Eredivisie. De ploeg uit Friesland heeft nu twintig punten en staat daarmee op de twaalfde plaats. Fortuna Sittard blijft steken op zestien punten en staat daarmee op de veertiende plaats.

De volgende wedstrijd van Heerenveen is op zondag tegen FC Utrecht. Fortuna Sittard speelt op zaterdag tegen FC Emmen.