Heerenveen stijgt door na overwinning op Fortuna, RKC verovert verdiende overwinning op PEC

Heerenveen stijgt door na overwinning op Fortuna, RKC verovert verdiende overwinning op PEC

Heerenveen heeft afgelopen zondag een belangrijke overwinning geboekt op Fortuna Sittard. De ploeg uit Friesland won met 2-1 en stijgt daardoor naar de tweede plaats in de Eredivisie.

Het was een spannende wedstrijd waarin Heerenveen al vroeg op voorsprong kwam. Na een goede aanval van de thuisploeg werd de bal door Mitchell van Bergen in het doel geschoten. Fortuna Sittard kwam kort daarna op gelijke hoogte door een goal van Mark Diemers.

In de tweede helft was Heerenveen de betere ploeg en werd er druk gezet op de verdediging van Fortuna. Uiteindelijk werd de winnende goal gemaakt door Mitchell van Bergen, die hiermee zijn tweede goal van de avond scoorde.

Met deze overwinning heeft Heerenveen zichzelf een goede uitgangspositie verschaft voor de rest van het seizoen. De ploeg staat nu tweede in de Eredivisie en heeft een goede kans om zich te plaatsen voor Europees voetbal.

Ook RKC Waalwijk heeft afgelopen weekend een verdiende overwinning geboekt. De ploeg uit Waalwijk won met 1-0 van PEC Zwolle, waardoor ze nu achtste staan in de Eredivisie.

Het was een zware wedstrijd voor beide ploegen, maar uiteindelijk was het RKC dat de winnende goal maakte. De goal werd gemaakt door Lars Nieuwpoort, die hiermee zijn eerste doelpunt voor RKC scoorde.

Met deze overwinning heeft RKC zichzelf een goede uitgangspositie verschaft voor de rest van het seizoen. De ploeg staat nu achtste in de Eredivisie en heeft een goede kans om zich te plaatsen voor Europees voetbal.

Kortom, het was een succesvol weekend voor Heerenveen en RKC Waalwijk. Beide ploegen hebben belangrijke overwinningen geboekt en staan nu in een goede positie om Europees voetbal te bereiken.