Heerenveen hoopt via CAS alsnog miljoenen van CSKA Moskou te ontvangen voor aankoop van Ejuke

Heerenveen heeft een beroep gedaan op het Court of Arbitration for Sport (CAS) in een poging om alsnog miljoenen te ontvangen van CSKA Moskou voor de aankoop van Chidera Ejuke. De club uit Friesland had afgelopen zomer een akkoord bereikt met de Russische club over de transfer van de Nigeriaanse aanvaller, maar de deal kwam niet tot stand omdat CSKA weigerde om de overeengekomen betaling te doen.

Heerenveen heeft nu besloten om een beroep te doen op CAS om de betaling alsnog te verkrijgen. Volgens Heerenveen heeft CSKA zich schuldig gemaakt aan contractbreuk en hebben ze de overeengekomen betaling niet gedaan. Het is nog niet bekend wanneer de zaak voor CAS zal worden behandeld, maar Heerenveen hoopt dat ze alsnog hun geld krijgen.

De transfer van Ejuke naar Heerenveen was een van de meest opvallende transfers van afgelopen zomer. De 21-jarige aanvaller had een uitstekend seizoen achter de rug bij CSKA Moskou en was een van de meest gewilde spelers in Europa. Heerenveen was erin geslaagd om een akkoord te bereiken met CSKA, maar helaas kwam de deal uiteindelijk niet tot stand.

Het is nog onduidelijk of Heerenveen alsnog hun geld zal krijgen, maar de club hoopt dat CAS hen kan helpen om hun geld alsnog te verkrijgen. Als Heerenveen hun geld krijgt, zou dit een enorme financiƫle boost voor de club betekenen.