Havik en Van Schip winnen eerste Nederlandse WK-goud op koppelkoers

Havik en Van Schip winnen eerste Nederlandse WK-goud op koppelkoers

Afgelopen weekend hebben de Nederlandse wielrenners Mathijs Havik en Joris van Schip een historische prestatie geleverd door het winnen van het eerste Nederlandse goud op de koppelkoers tijdens het WK in Polen.

Het duo had een goede start en wist de leiding te nemen in de race. Naarmate de race vorderde, werd het duidelijk dat zij de sterkste waren. Uiteindelijk finishten zij met een voorsprong van meer dan twee seconden op de tweede plaats.

Het is voor het eerst dat Nederland goud wint op de koppelkoers bij het WK. Het is ook de eerste keer dat Nederlandse wielrenners op het podium staan sinds de tweede plaats van Jan van der Horst en Peter Schep in 2012.

Havik en Van Schip hebben hun prestatie gevierd met een ceremoniƫle rondrit door het stadion, waarbij ze begeleid werden door een fanfare. Na afloop ontvingen ze hun medailles uit handen van de UCI-voorzitter David Lappartient.

Deze prestatie is een grote stap vooruit voor het Nederlandse wielrennen. Het is een bewijs dat Nederlandse renners in staat zijn om op internationaal niveau te concurreren. Het is te hopen dat deze prestatie andere Nederlandse wielrenners zal inspireren om ook op het hoogste niveau te presteren.