Hateboer leidt Atalanta met treffer naar zege, Koopmeiners mist penalty

Atalanta heeft zondag in de Serie A mede door een goal van Hans Hateboer gewonnen van Empoli: 0-2. De Nederlandse flankspeler was verantwoordelijk voor de openingstreffer. Teun Koopmeiners miste op slag van rust een strafschop voor de club uit Bergamo. In Belgiƫ boekte Anderlecht de eerste zege onder trainer Robin Veldman.

Atalanta aasde op revanche na de eerste competitienederlaag tegen Lazio (0-2) vorige week. Zonder de geblesseerde Marten de Roon maar met basisspelers Hateboer en Koopmeiners zocht de ploeg naar de openingstreffer tegen middenmoter Empoli.

Hateboer zorgde na een half uur voor de eerste treffer door van dichtbij raak te schieten. Koopmeiners had de kans om de voorsprong te verdubbelen, maar de Oranje-international schoot vanaf 11 meter tegen de been van doelman Guglielmo Vicario.

Ademola Lookman besliste na bijna een uur spelen het duel in het voordeel van Atalanta. De aanvaller dribbelde in het strafschopgebied langs enkele tegenstanders en schoot raak. Spits Sam Lammers bleef de hele wedstrijd op de bank bij Empoli.

Atalanta blijft door de overwinning in het spoor van Napoli. De formatie van Gian Piero Gasperini staat tweede, met vijf punten achterstand op de koploper van de Serie A.

Anderlecht boekt eerste zege onder Nederlander Veldman

In de Belgische competitie boekte trainer Veldman met Anderlecht de eerste zege. De Nederlander die de taken tijdelijk heeft overgenomen van de maandag ontslagen hoofdcoach Felice Mazzu, zag zijn ploeg met 4-2 winnen van KAS Eupen.

Francis Amuzu opende in de 14e minuut de score voor Anderlecht op aangeven van Wesley Hoedt. Lior Refaelov maakte vijf minuten later uit een vrije trap de 2-0. Het werd nog voor de rust weer spannend door een eigen doelpunt van Hoedt. Hij werkte de bal in eigen doel na een vrije trap van Stef Peeters.

In de tweede helft maakte Refaelov zijn tweede treffer en zorgde Peeters zelf voor de tweede keer voor de aansluiting uit een vrije trap. Anouar Ait El Hadj bepaalde de eindstand in de slotfase met het vierde doelpunt voor Anderlecht.

Anderlecht klom door de zege naar de tiende plek in de Belgische competitie. De Brusselse club heeft 19 punten, 21 minder dan koploper KRC Genk. De 36-jarige Veldman debuteerde afgelopen donderdag voor de club met een gelijkspel (2-2) in de Conference League tegen de Roemeense club FCSB.