Hassan verliest Schippers als meest succesvolle Nederlander op een WK atletiek

Het is een trieste dag voor de Nederlandse atletiekwereld. Hassan Taftian, de meest succesvolle Nederlander op een WK atletiek, heeft zijn titel verloren. Na twee opeenvolgende overwinningen in 2015 en 2017 is hij nu tweede geworden achter de Duitse sprinter Julian Schippers.

Hassan Taftian was de eerste Nederlander die ooit een WK atletiek won. In 2015 won hij de finale van de 100 meter in een tijd van 10,00 seconden. In 2017 won hij opnieuw, ditmaal met een tijd van 9,98 seconden.

Dit jaar was het echter Julian Schippers die de overwinning pakte. Hij finishte in 9,97 seconden, slechts één honderdste van een seconde sneller dan Hassan Taftian.

Het is een teleurstelling voor Hassan Taftian, maar hij heeft nog steeds veel te bieden. Hij is nog steeds de meest succesvolle Nederlander ooit op een WK atletiek en zal blijven strijden om zijn titel terug te winnen.

Het is ook een grote overwinning voor Julian Schippers. Hij heeft het record gebroken en is nu de meest succesvolle atleet op een WK atletiek.

Het is een trieste dag voor Hassan Taftian, maar hij heeft nog steeds veel te bieden. Hij zal blijven strijden om zijn titel terug te winnen en zal blijven proberen om de beste atleet te worden die hij kan zijn.