Harrie Smeets, oud-bisschop van Roermond, overleden op 63-jarige leeftijd

Harrie Smeets, oud-bisschop van Roermond, is op 63-jarige leeftijd overleden. Hij was de bisschop van Roermond vanaf 2009 tot zijn overlijden.

Harrie Smeets werd geboren in 1957 in Venlo en was een Nederlandse priester van de Rooms-Katholieke Kerk. Hij studeerde theologie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen en was daarna pastoor in Echt, Heerlen en Maastricht. In 2002 werd hij benoemd tot bisschop van Roermond.

Harrie Smeets was een toegewijde bisschop die zich inzette voor de kerk en de mensen. Hij was een voorvechter van gelijkheid en rechtvaardigheid en stond open voor iedereen. Ook was hij een liefhebber van kunst en cultuur en had hij een grote interesse in muziek.

Harrie Smeets was een geliefd persoon in de kerkgemeenschap van Roermond. Hij was een vriendelijke, liefdevolle en begripvolle bisschop die zijn parochianen met respect behandelde.

Harrie Smeets’ overlijden is een grote verlies voor de kerkgemeenschap van Roermond. Zijn herinnering zal altijd voortleven in de harten van zijn parochianen.